Begeleide Luxe Groepsreis Egypte

Met Mira Tours begeleiding!
Begeleide Luxe Groepsreis Egypte | Mira Tours – Reisbureau Haacht
Asteria Expeditions | Mira Tours – Reisbureau Haacht

Troeven

In 't kort

Ga mee op onze 10-daagse begeleide luxe groepsreis naar Egypte en ontdek het land van de farao’s en piramides. Als geen ander spreekt het cultureel en archeologisch erfgoed tot de verbeelding. De sporen van de farao’s langs de Nijl, de majestueuze Piramides en de Sphinx van Gizeh, de complexen van Karnak en Abu Simbel, de schat van Toetanchamon … Op onze 10-daagse begeleide luxe groepsreis Egypte ontdek je het allemaal.

Nijl cruise – Begeleide Luxe Groepsreis Egypte | Mira Tours – Reisbureau Haacht
Gizeh - Begeleide Luxe Groepsreis Egypte | Mira Tours – Reisbureau Haacht
Abu Simbel – Begeleide Luxe Groepsreis Egypte | Mira Tours – Reisbureau Haacht

Beschrijving

Programma Begeleide Luxe Groepsreis Egypte

Dag 1: 15/09

Vlucht van Brussel naar Caïro met Egyptair. Visumafhandeling en transfer naar het hotel. Check-in en overnachting in St. Regis*****.

Dag 2: 16/09

Volledige dag in Caïro. Na het ontbijt bezoek aan het oude of nieuwe Egyptisch museum. Na de lunch in een lokaal restaurant verkenning van het plateau van Gizeh met de sfinx en de drie beroemde piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos. Diner en overnachting in St. Regis*****.

Dag 3: 17/09

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht van Caïro naar Luxor. Transfer naar het hotel. Check-in, diner en overnachting in Sofitel Winter Palace Luxor Hotel*****.

Dag 4: 18/09

Na het ontbijt begint u met een absoluut hoogtepunt: een bezoek aan de tempel van Karnak. Het is de grootste van alle faraonische tempels. Het complex werd alsmaar uitgebreid met pylonen, obelisken, tempels en de bijzondere Hypostylezaal met maar liefst 134 zuilen, gekroond met kapitelen in de vorm van papyrusbundels en talrijke reliëfs. Na de lunch in een lokaal restaurant gaat u naar de tempel van Luxor, die de Egyptische geschiedenis vanaf de 18de dynastie van het Oude Egypte tot de 14de een n.C. belichaamt. O.a. Toetanchamon, Hatsjepsoet, Ramses II & Amenthotep III speelden een rol bij de bouw van deze tempel. Diner en overnachting aan boord van de Queen of Hansa*****

Dag 5: 19/09

’s Morgens bezoekt u de westelijke oever in Thebe, met de Vallei der Koningen en Koninginnen, de schitterende tempel van Hatsjepsoet en de kolossen van Memnon. Na de lunch aan boord vaart u af naar Edfu via de sluizen van Esna.

Dag 6: 20/09

Afvaart richting Aswan en bezoek aan de tempel van Kom Ombo. Deze bestaat uit een gespleten architectuur waarvan elk deel voor een god was voorbehouden. Dit maakt de tempel uniek.

Dag 7: 21/09

Optioneel bezoek aan de site van Abu Simbel.

Dag 8: 22/09

Per motorbootje bezoekt u de tempel van Philae. Dit complex kreeg grote bekendheid doordat het met behulp van Unesco in stukken werd gezaagd en op het hoger gelegen eiland Agilkia opnieuw werd opgebouwd. Bezoek aan de stuwdam van Aswan en de onafgewerkte obelisk.

Dag 9: 23/09

Vandaag gaat u per koets naar de Horustempel van Edfu. Afvaart richting Luxor.

Dag 10: 24/09

Na het ontbijt ontscheping en vroege transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht van Luxor naar Brussel via Caïro.

Prijs

€ 3.390 p.p.

Single supplement: € 1.000

Inbegrepen

  • Vluchten
  • Transfers
  • Vermelde hotelovernachtingen in luxe hotels St Regis, Old Winter Palace en aan boord van MS Queen of Hansa
  • Volpension
  • Fooien
  • Nederlandstalige gids
  • Mira Tours begeleiding

Niet inbegrepen

  • Annuleringsverzekering/Bijstandsverzekering (annulering 5,75%, combi van beiden 7,75% van de reissom)
  • Persoonlijke uitgaven en dranken

Poolexpedities, culturele rondreizen, Nederlandstalig begeleide groepsreizen en reizen op maat? Die buitengewone belevenissen voor de meerwaardereiziger vind je bij Asteria Expeditions.

Interesse?

Begeleide Luxe Groepsreis Egypte

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid