Groepsriviercruise in kerstsfeer van Berlijn naar Praag – Kerstmis 2024

Mét Mira Tours begeleiding!
Viva Cruises | Mira Tours – Reisbureau Haacht

Troeven

In 't kort

Riviercruise aan boord van MS Swiss Ruby over de Elbe en Moldau langs historische steden van Oost-Duitsland inclusief overnachting in centraal gelegen hotel in Berlijn en Praag.

Beschrijving

Dag 1: Berlijn

Vrijdag 22/11/2024

Vlucht naar Berlijn, bezoek van de hoogtepunten van de stad. Overnachting en diner in centraal gelegen hotel.

Dag 2: Berlijn

Zaterdag 23/11/2024

Voormiddag verder bezoek van de stad, lunch en inscheping aan boord van de MS Swiss Ruby

Dag 3: Magdeburg

Zondag 24/11/2024

Magdeburg is een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. De indrukwekkende Magdeburger Dom, een gotische kathedraal, siert de skyline en herinnert aan de rijke middeleeuwse erfenis van de stad. Moderne architectuur, zoals de iconische Waterbrug, weerspiegelt de vooruitstrevende geest van Magdeburg. Kunstliefhebbers zullen genieten van de musea en galerieën.

Dag 4: Wittenberg

Maandag 25/11/2024

Wittenberg is niet alleen een plaats van religieuze betekenis, als geboorteplaats van de protestantse reformatie, maar ook een stad met een prachtige architectuur en een levendige cultuur. De historische binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt bezoekers talloze goed bewaard gebleven vakwerkhuizen en prachtige pleinen. De stad heeft ook een bruisend cultureel leven, met musea en evenementen die de geschiedenis en de erfenis van de Reformatie vieren.

Dag 5: Meissen

Dinsdag 26/11/2024

Wat Meißen echt wereldberoemd maakt, is het Meissener porselein. In de vroege 18e eeuw werd hier de eerste Europese porseleinfabriek opgericht, waarmee Meißen de bakermat van Europees porselein werd. Het witte goud van Meißen staat bekend om zijn verfijnde kwaliteit en met de hand beschilderde ontwerpen.

Dag 6: Dresden

Woensdag 27/11/2024

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Dresden is de Frauenkirche, een indrukwekkende Lutherse kerk die na de Tweede Wereldoorlog uit de puinhopen is herrezen en nu een symbool van hoop en wederopbouw is. Het historische centrum van de stad herbergt talloze barokke en rococo-architecturale juweeltjes, waaronder het Koninklijk Paleis (Residenzschloss) en de Zwinger, een prachtig paleiscomplex met musea en schitterende tuinen.

Dag 7: Bad Schandau

Donderdag 28/11/2024

Bad Schandau is een schilderachtig kuuroord. Het is omgeven door indrukwekkende rotsformaties en prachtige natuurlijke landschappen. In de namiddag vaart het schip verder op de Elbe en genieten we van de mooie natuur.

Dag 8: Hořín

Vrijdag 29/11/2024

Een van de opvallende bezienswaardigheden in Hořín is het kasteel Hořín, dat dateert uit de 13e eeuw. Dit kasteel heeft een rijke geschiedenis en is een voorbeeld van middeleeuwse architectuur in de regio.

Dag 9: Praag

Zaterdag 30/11/2024

Ontscheping, bezoek van Praag met lunch
Diner en overnachting in centraal gelegen hotel

Dag 10: Praag

Zondag 1/12/2024

Verder bezoek van de stad in kerstsfeer, lunch en retourvlucht naar Brussel

Groepscruises Mira Tours

Door te kiezen voor een groepscruise met Mira Tours, krijg je niet alleen de kans om te genieten van luxe, gemak en comfort, maar kan je ook unieke momenten delen met een gezellige groep. En dat alles zonder je zorgen te maken over alle details van de reis.

1. Leuke extraatjes
We bieden aantrekkelijke extra’s die je reiservaring verrijken en bijzonder maken. Denk aan speciale activiteiten of verrassingen die enkel beschikbaar zijn voor deelnemers van onze groepscruises.

2. Unieke privé-excursies exclusief voor ons gezelschap
Geniet van speciale privé-excursies die alleen toegankelijk zijn voor de leden van onze groep. Ontdek bestemmingen op een exclusieve manier, weg van de gebruikelijke toeristische drukte.

3. Zorgeloos genieten 
Van vertrek tot retour is alles tot in de puntjes geregeld door ons. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over logistiek, planning of andere organisatorische details. Je hoeft enkel te ontspannen en te genieten, wij hebben alles voor jou geregeld.

4. Aangename groepssfeer
Ervaar een leuke groepssfeer waarin je kan genieten van het gezelschap van medereizigers. Deel ervaringen, maak nieuwe vrienden en creëer fijne herinneringen samen met gelijkgestemde reizigers.

Prijs

€ 3.290 p.p.

Single supplement: € 1.000

Bijzondere verkoopsvoorwaarden:

 • Annulatiekost tot 90 dagen voor afreis: 25% van de reissom
 • Annulatiekost vanaf 90 dagen voor afreis: 50% van de reissom
 • Annulatiekost vanaf 60 dagen voor afreis: 75% van de reissom
 • Annulatiekost vanaf 30 dagen voor afreis: 100% van de reissom

Inbegrepen

 • Transfers naar Brussel luchthaven
 • Alle transfers ter plaatse
 • Alle vermelde bezoeken, overnachtingen en dranken bij maaltijden in Berlijn en Praag
 • Riviercruise in all inclusive
 • Mira Tours begeleiding

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering/Bijstandsverzekering (annulering 6,5%, combi van beiden 7,9% van de reissom)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde diensten

Het schip: Swiss Ruby

De MS Swiss Ruby is een kleinschalig schip met slecht 44 kajuiten Alle kajuiten die wij aanbieden beschikken over frans balkon, TV, minibar (gevuld en inbegrepen), safe, haardroger, airconditioning en badkamer.

Viva Cruises verruimt je horizon langs de mooiste oevers van Europa en de wereld. Met de Seaventure bieden ze voortaan ook expeditiecruises aan.

Interesse?

Groepsriviercruise in kerstsfeer van Berlijn naar Praag – Kerstmis 2024

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid