11-daagse rondreis door Jordanië met Anders dan Anders

Tijdens onze rondreis door Jordanië maken we kennis met de Romeinse grandeur te Jerash, Arabische fresco’s uit de 8ste eeuw, de arendsnesten van Saladin en de kruisvaarders.

Hallucinante geschiedenis en dramatisch mooie natuur

Laat je meevoeren naar vervlogen tijdens en voel je even Lawrence of Arabia in de Wadi Rum. Onbetwist hoogtepunt van deze rondreis is het indrukwekkende Petra! Maak kennis met de Jordaanvallei en het natuurfenomeen van de Dode Zee.

In de voetsporen van Lawrence of Arabia

Reizen naar Jordanië is kennismaken met de betoverende schoonheid van het landschap en met een interessante mix van oosterse en westerse culturen. De cultuurliefhebber zal in deze schatkamer van geschiedenis zeker aan zijn trekken komen: kruisvaarders, Lawrence of Arabia, de magische stad van de Nabateeërs Petra, ….

Lawrence of Arabia

Kolonel Thomas Edward Lawrence, een Britse archeoloog, inlichtingenofficier en schrijver, was een ware legende die tijdens de Eerste Wereldoorlog aan de zijde van Arabische guerrillatroepen in het Midden-Oosten vocht. Lawrence kleedde zich in traditioneel Arabische kleding, deels om praktische redenen, maar ook vanwege een afkeer van formele uniformen en een sterke identificatie met het Arabische volk. Hij schreef verschillende autobiografische boeken over zijn avonturen in het Midden-Oosten van zijn tijd in Caïro tot de inname van Damascus waaronder “The Seven Pillars of Wisdom” en het meest gekende “Lawrence of Arabia”. Lawrence kwam op 46-jarige leeftijd om tijdens een motorongeval vlakbij zijn thuis in Dorset, maar na zijn dood bleef zijn reputatie groeien en in 1962 werd zelf een Hollywood film over zijn leven gemaakt “Lawrence of Arabia” met Peter O’Toole en Omar Sharif in de hoofdrollen. Een epische film van vier uur grotendeels opgenomen in Wadi Rum die de dwaasheid van de mens als gevolg van trots en hebzucht onderzoekt.

11-daagse rondreis door Jordanië met Anders dan Anders

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid