150 jaar Holland America Line: Trans-Atlantische jubileumcruises

Op 18 april 2023 viert Holland America Line zijn 150e verjaardag. De cruisemaatschappij is daarmee een van de langst draaiende reisorganisaties ter wereld. Om die bijzondere mijlpaal niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, heeft de rederij enkele jubileumcruises en feestelijke evenementen voor je in petto.

ANDERHALVE EEUW GESCHIEDENIS

In een tijd dat vliegtuigen nog niet bestonden, was varen de enige manier om Amerika te bereiken. Door de jaren heen heeft Holland America Line dan ook van miljoenen mensen het leven geraakt. Gelukzoekers op weg naar een nieuw leven in Amerika. Als transportschip voor troepen tijdens de Eerste Wereldoorlog. En als cruiseschip voor vakantiegangers richting mooie oorden.

HISTORISCHE ROUTES

Op 15 oktober 2022 vertrok cruiseschip ‘de Rotterdam’ vanuit Rotterdam naar New York. Exact 150 jaar na de allereerste afvaart van 15 oktober 1872, en eigenlijk nog vóór de effectieve oprichting van de rederij. De trans-Atlantische jubileumcruise volgt trouwens dezelfde historische route van toen, met bezoeken aan Le Havre en Plymouth.

Wil je de tweede jubileumcruise zeker niet missen? Op 4 april 2023 staat de terugvaart op het programma. Ook tijdens deze tweede jubileumcruise komt anderhalve eeuw aan geschiedenis opnieuw tot leven. Dan gaat de Rotterdam eerst van Fort Lauderdale (Florida) naar New York. In ‘the city that never sleeps’ geniet je trouwens van een extra overnachting.

 

FEESTELIJK ONTHAAL IN ROTTERDAM

Daarna volgen acht dagen ontspanning op zee en de oversteek van de Atlantische Oceaan. Onderweg geniet je van een ervaring waarbij de 150-jarige geschiedenis is verweven. Zoals speciale menu’s, activiteiten, aangepast entertainment, straffe gastsprekers en veel meer.

Terug in Europa meer je aan in Plymouth en Dover bij Londen. Wanneer de Rotterdam op 18 april 2023 in Rotterdam aankomt – precies op de 150e verjaardag – wordt het schip groots onthaald. Thuis in de stad waar de rederij is opgericht. Als gast van de cruise geniet je van een spetterend avond-evenement ter ere van deze historische mijlpaal.

Is je cruise-honger na aankomst nog niet gestild? De Rotterdam gaat nog op 5-daagse ontdekkingscruise door de Noordzee richting Scandinavië (Oslo en Kopenhagen), en op 5-daags avontuur naar Schotland (Edinburgh en Inverness).

Twee korte, feestelijke vaarroutes waar je gerust ook apart voor kan inschepen. Vraag ons vrijblijvend naar meer informatie.

Op cruise pak je één keer je koffer uit en ontdek je vele bestemmingen. Met Holland America Line wordt dat nog makkelijker. De meeste afvaarten zijn vlakbij: vanuit Amsterdam en Rotterdam. En dankzij de Nederlandstalige bemanning en begeleiding bij bepaalde excursies voelt je hele avontuur supervertrouwd aan.

150 jaar Holland America Line: Trans-Atlantische jubileumcruises

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid