12-daagse rondreis Saoedi-Arabië met Anders dan Anders

Deze nieuwste rondreis laat je kennismaken met de culturele hoogtepunten van Saoedi-Arabië, van de woestijnstad van de Nabateeërs: Hegra, Dadan en zijn leeuwentombes tot de lemen spookstad Al’Ula en het oude stadsgedeelte Al Balad in Jeddah. Maak er kennis met de gastvrije bevolking en indrukwekkende landschappen bij de kliffen van “the Edge of the World”, de Nefud woestijn en de rotsformaties in de Ashar vallei. Uniek is ons verblijf in de Habitas in Al’Ula!

Wat maakt deze rondreis Saoedi-Arabië anders dan anders?

“Een unieke reiservaring door een bijzonder land waar modernisme en traditie tot een perfecte versmelting samenkomen.”

Volledige rondreis in luxe 4×4

Gedurende ons verblijf in Saoedi-Arabië trekken we rond per 4×4 en ontdekken we indrukwekkende woestijnlandschappen, rotsformaties, diepe kloven, kliffen, groene oase’s en eeuwenoude rotstekeningen.

Uniek verblijf in Habitas Al’Ula

We overnachten drie nacht in een van de Habitas concepten, een duurzaam verblijf waar de natuur creatieve expressie, menselijke verbinding en het nastreven van avontuur inspireert. Naast zijn unieke ligging, volledig ingesloten in de Ashar vallei en vlakbij Hegra, het kleine zusje van Petra, ontdekken we er de interactieve kunstinstallaties die oorspronkelijk in opdracht van Desert X AlUla zijn gemaakt door kunstenaars zoals Lita Albuquerque, Superflex, Manal Aldowayan. Een luxe verbijf middenin de woestijn!

Kennismaking met de gastvrije Saoedi’s

De unieke charme van Saoedische vrijgevigheid en oprechte gastvrijheid ontdekken doen we door tijd te spenderen bij een lokale familie. We genieten er van de heerlijke traditionele keuken met lokale uitvoeringen van canapés, zoetigheden, fruit, koffie, dadels en muntthee..

Eeuwenoude cultuur en woestijndorpen

Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waar je je nog steeds een echte ontdekkingsreiziger kunt voelen die het onbekende in kaart brengt. Maar in Dadan en Hegra, diep in de woestijn in de noordwestelijke regio van het land, kun je misschien nog steeds je fantasie uitspelen om een onverschrokken archeoloog te zijn voor een dag. Saoedi-Arabië wordt niet voor niets he knooppunt der karavanen genoemd want vormde de thuis voor een veelheid aan rijke culturen langs de handelsroute voor wierook en mirre vanuit Jemen naar het Middellandse Zeegebied.

Een betoverende Arabische wereld

Sinds eind 2019 is het eindelijk mogelijk het traditionele, geheimzinnige en religieuze Koninkrijk van Saoedi-Arabië te bezoeken. De islamitische bedevaartsplaatsen zoals Medina en Mekka, en eeuwenoude oase steden in prachtige woestijnlandschappen gaan er hand in hand met de moderne architectuur in Riyad en een wel erg gedurfde toekomstvisie! De sluier werd opgelicht voor een kijk in dir rijk van contrasten.

12-daagse rondreis Saoedi-Arabië met Anders dan Anders

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid