Citytrip Rome

Rome moet je werkelijk gezien en beleefd hebben. Ongelooflijk hoe ingenieus en geraffineerd de Romeinen de contouren van deze eerste miljoenenstad al ruim 2.500 jaar geleden vastlegden. Romantiek, gastronomie, shopping … Beleef je eigen versie van La Dolce Vita. Bij Mira Tours helpen helpen we je graag op weg.

Ruïnes van het Romeinse Rijk

Rome: de hoofdstad van Italië, de zetel van de katholieke kerk en het hart van het oude Romeinse Rijk. De vele bezienswaardigheden maken een citytrip Rome tot een belevenis in een groot openluchtmuseum. Het Colosseum is voor velen het hoogtepunt: het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Loop nadat je dit theater bezocht hebt meteen door naar de ruïnes van het Forum Romanum: het politieke en religieuze centrum van Rome in de Oudheid.

 

Sixtijnse Kapel

Ontdek tijdens een citytrip Rome ook het onderkomen van de Paus: Vaticaanstad, een autonome staat binnen de stad. Maar natuurlijke mag een bezoek aan de Sixtijnse Kapel niet ontbreken. De tot de verbeelding sprekende fresco’s van Michelangelo vormen voor velen het hoogtepunt. Tip: reserveer je toegangstickets zeker op tijd.

 

Verpozen op de Spaanse Trappen

Vergeet tijdens de vele bezoekje door zeker niet om even te verpozen op de beroemdste trappen ter wereld: de Spaanse Trappen. Aanschouw het Italiaanse leven met de zon in je gezicht langs dit levendige plein.

 

Ristorante of trattoria?

Tijdens je weekendje Rome merk je al snel dat eten een belangrijk onderdeel vormt van het Italiaanse leven. Laat je verrassen in een ‘trattoria’ of ‘osteria’. Ook de verschillende wijnbars en eetgelegenheden in de steegjes van de hippe wijk Monti bieden een lekker bord pasta of heerlijke pizza. Liever iets luxueuzer? Dan is een echte ‘ristorante’ echt wel culinaire verwennerij.

Citytrip Rome

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid