Culturele Rondreis Vietnam

Troeven

In 't kort

De koloniale steden en keizerlijke ruïnesteden van Vietnam ontdekken? Tijdens deze 15-daagse culturele rondreis Vietnam maak je kennis met de verschillende bevolkingsgroepen en het rijke verleden van het land. Ontdek de cultuur van Vietnam van Halong Bay en de Mekong Delta tot Ho Chi Minh City en het An Dinh Paleis.

Beschrijving

Dag 1: Aankomst Hanoi

Een vertegenwoordiger van onze lokale agent wacht je op bij je aankomst op de luchthaven van Hanoi. Transfer naar je hotel en de rest van de dag vrij. Ideaal om na de vlucht tot rust te komen of Hanoi te verkennen.

 

Dag 2: Tran Quoc Pagoda

Een plaatselijke horecakenner wijdt je in in de lokale streetfood traditie van Hanoi. In het historische centrum maak je kennis met de lokale keuken en bezoek je Tran Quoc Pagoda, een van de oudste boeddhistische pagodes van Vietnam, en de taoïstische Quan Thanh tempel.

 

Dag 3: Boottocht Halong Bay

Rit door het platteland van Vietnam naar Halong Bay en een boottocht in een traditionele houten jonk. Dé setting in Vietnam voor een onvergetelijke zonsondergang.

 

Dag 4: Danang en Hoi An

Wie wil kan de vierde dag van deze culturele rondreis Vietnam beginnen met een ochtendsessie tai chi. Na de brunch nog een laatste vaartocht langs de unieke kalkformatie van Halong. Vanuit Hanoi vlieg je naar Danang, daarna een transfer naar Hoi An.

 

Dag 5: Oude haven Hoi An

Vandaag bezoek je de charmante oude haven van Hoi An. Ondanks de vernielingen van de Vietnamoorlog, bleef Hoi An centrum grotendeels intact. Vrije namiddag om te ontspannen in het hotel

 

Dag 6: Hai Van Pass

Een bezoek aan het Cham Museum in Danang mag niet ontbreken op deze culturele rondreis Vietnam. Over de ‘Wolkenpas’ (Hai Van Pass) reis je naar Hue, de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam.

 

Dag 7: An Dinh Paleis

Een fietsriksja pikt je op voor een rondrit door Hue. Je bezoekt het meer van Tinh Tam, de lokale markt en Ho Quyen: een arena dat ooit dienst deed als strijdtoneel voor olifanten en tijgers. Ook op het programma vandaag: de fresco’s van het An Dinh Paleis en de graftombes van Minh Mang en Khai Dinh.

 

Dag 8: Ho Chi Minh City

Ochtendvlucht naar Ho Chi Minh City. Bezoek het Thich Quang Duc Monument, de kleurrijke bloemenmarkt en de antiekwinkels in de oudste wijk van Ho Chi Minh. Ook een kunstliefhebber? Dan mag een bezoek aan het Museum van Schone Kunsten op deze culturele rondreis Vietnam niet ontbreken.

 

Dag 9: Cao Dai Tempel

Vandaag woon je een religieuze ceremonie bij in de Cao Dai Tempel in Tay Ninh. Het caodaïsme verenigt het boeddhisme, islam, taoïsme en andere religies. Na de middag zorgen de ondergrondse tunnels van Cu Chi voor een onvergetelijke ervaring.

 

Dag 10: Mekong Delta

Op dag 10 ruil je de stadsdrukte in voor het platteland en de Mekong Delta in Ben Tre, een uniek deel van Vietnam. Je bent er getuige van de eeuwenoude traditionele technieken van het maken van bakstenen en kokosproducten. En proef van de lokale keuken langs de Mekong rivier.

 

Dag 11: Vlucht naar Phu Quoc

Vanuit Ho Chi Minh City vlieg je richting Phu Quoc. Transfer naar het hotel en de rest van de dag vrij.

 

Dag 12, 13 en 14: Vrije dagen in Phu Quoc

 

Dag 15: Terugvlucht

Vrije dag in Phu Quoc, tot het moment van de terugvlucht naar Brussel.

Prijs

Interesse?

Culturele Rondreis Vietnam

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid