Individuele rondreis Costa Rica, het paradijs op aarde

Costa Rica op een ander moment beleven? Deze rondreis is het hele jaar mogelijk. Prijs op aanvraag.

Troeven

In 't kort

Costa Rica is een paradijs op aarde waar ‘pura vida’ geen loos begrip is.

Regenwouden met de meest kleurrijke en fascinerende dieren, vulkanen die pruttelen en locals die supervriendelijk zijn. Het paradijs op aarde? Allicht. Er zijn veel mooie plekken, maar geloof ons: Costa Rica komt aardig in de buurt.

Costa Rica, het land dat ecotoerisme een gezicht gaf, is fabelachtig mooi!

Beschrijving

DAG 1 (04/04) : BRUSSEL – FRANKFURT – SAN JOSÉ
Vlucht van Brussel naar San José via Frankfurt. Aankomst te San José, onthaal door onze gids en groep transfer naar het hotel. Overnachting in het Apartotel Sabana***.

DAG 2 (05/04) : SAN JOSÉ – TORTUGUERO
Transfer naar Tortuguero & bezoek aan het dorp van Tortuguero in vol pension – 1 dag – internationaal gezelschap
’s Morgens, vertrek door het tropische woud van het Nationaal Park van Braulio Garrillo, gelegen op een 30 tal minuten van de hoofdstad (3u rijden, 2h per boot). Ontbijt onderweg. Aankomst in Matina, inscheping en navigatie naar Tortuguero. Het duurt ongeveer 2 uren om de talloze kanalen van Tortuguero te doorvaren, ook gekend als de Amazone van Costa Rica. Aankomst in de lodge … voor het middagmaal. Vrije namiddag. U krijgt de keuze om de mooie natuur van de regio te ontdekken ofwel kunt U gewoon uitrusten in een comfortabele hangmat van het hotel. Avondmaal in de lodge.
Overnachting in de Mawamba Lodge

DAG 3 (06/04) : TORTUGUERO
Bezoek aan Tortuguero in vol pension – 1 dag – internationaal gezelschap
’s Morgens, vertrek met de boot om de verschillende beschermde diersoorten van het park te observeren, zoals apen, vogels, kaaimannen, schildpadden, … en de vegetatie van het moeras. Van juli tot september vind je in Tortuguero prachtige groene zeeschildpadden die hun nestjes op het strand van het park maken. Middagmaal in de lodge. Vrije tijd in de lodge om in het park of op het strand te wandelen. Avondmaal in de lodge.
Overnachting in de Mawamba Lodge

DAG 4 (07/04) : TORTUGUERO – GUAPILES – PUERTO VIEJO DE SARAPIQUI
Terugkeer van Tortuguero met lunch – 1/2 dag – internationaal gezelschap Vertrek met de boot en vervolgens met de bus. Lunch onderweg in Guapiles.
Opname van de huurwagen in Guapîles

Vertrek met de huurwagen naar de regio van Sarapiqui. Optie : nachtelijke wandeling opzoek naar vleermuizen.
Overnachting in het hotel La Tirimbina*** in een standaard kamer

DAG 5 (08/04) : PUERTO VIEJO DE SARAPIQUI – ARENAL
Optie : bezoek aan het pre-Columbiaans museum van Sarapiqui, het Tropisch studiecentrum « La Selva », het natuurpark La Tirimbina, rafting…

Verderzetting met de huurwagen naar de regio van de Arenal, één van de meest actieve vulkanen van centraal Amerika, met een bijna perfecte conische vorm.
Overnachting in het hotel Arenal Paraiso***

DAG 6 (09/04) : ARENAL – MONTEVERDE
Vertrek met de huurwagen naar de regio van Monteverde, het legendarische nevelwoud. Biotoop van de beroemde quetzalvogel. Het is een regio met een prachtige vegetatie, moerassen, bossen, klimop, reuzebomen, bromelia’s, orchideeën en een overvloed aan zoogdieren en vogels.
Overnachting in de Cala Lodge***

DAG 7 (10/04) : MONTEVERDE
Vrije tijd met de huurwagen in de regio van Monteverde. Optie : vlinderboerderij, canopy, hangbruggen, paardrijden, de natuurparken van Santa Elena en Monteverde… Monteverde en Santa Elena zij twee mooie parken die zich bevinden in het Nevelwoud van Costa Rica, met hun dichte tropische vegetatie, groot aantal mossen, moerassen, lianen, reuze-varens, bromelia’s, wilde orchideeën, en wilde vogels
waaronder de kleurrijke kolibries . Overnachting in de Cala Lodge***

DAG 8 (11/04) : MONTEVERDE – RINCON DE LA VIEJA
Vertrek met de huurwagen naar de regio van Rincon de la Vieja. Je rijdt door de regio van Guanacaste kenmerkend door de pampa’s en de savanne.
Overnachting in de Cañon de la Vieja Lodge

DAG 9 (12/04) : RINCON DE LA VIEJA
Vrije dag met de huurwagen om de regio te bezoeken. Het nationale park beslaat een bijzonder droog tropisch bos, gelegen op de flanken van de vulkaan. Enkele riviertjes doorkruisen het bos en gloeiende
gasbronnen hebben hete modderbaden doen ontstaan. Optie : canopy, bezoek aan het nationaal park Rincon de la Vieja, de rokende modderbaden, wandeltocht naar de krater, zwempartij bij de watervallen,
paardrijden…

Overnachting in de Cañon de la Vieja Lodge

DAG 10 (13/04) : RINCON DE LA VIEJA – SAMARA
Vertrek met de huurwagen naar de kust van de stille oceaan. Overnachting in het hotel Giada***

DAG 11 (14/04) : SAMARA
Overnachting in het hotel Giada***

DAG 12 (15/04) : SAMARA
Overnachting in het hotel Giada***

DAG 13 (16/04) : SAMARA – SAN JOSÉ
Terugkeer via de weg met de huurwagen naar San Jose. Vooraleer u de Centrale vallei zult binnenrijden kunt u nog halte houden bij een van de vele typische dorpjes, waaronder Sarchi en Grecia. Doortocht van de koffieroute, op de flanken van de Poasvulkaan.
Overnachting in het Apartotel Sabana***.

DAG 14 (17/04) : SAN JOSÉ – ZURICH
Vrije dag met de huurwagen in San José. Vertrek naar de oude hoofdstad van Costa Rica, ‘Cartago’. Vrij bezoek aan de ruïnes van de oude parochie en aan de basiliek ?La Virgen de Los Angeles?.
Cartago werd in 1563 gesticht, eerste hoofdstad van het land. Nu is ze nog steeds het religieuze centrum van het land. Mogelijkheid om de Irazuvulkaan te bezoeken, de botanische tuinen van Lankaster, Cachi, Orosi,… Vertrek naar de luchthaven. teruggave van de huurwagen aan de luchthaven. Shuttledienst naar de luchthaven.

Vlucht van San José naar Brussel via Zurich. Overnachting aan boord.

DAG 15 (18/04) : ZURICH – BRUSSEL
Aankomst te Zurich en aansluitende vlucht naar Brussel.

Prijs

€ 3.370 p.p.

Prijs op basis van een vertrek op 4 april 2023.

Deze reis is het hele jaar mogelijk. Prijzen steeds op aanvraag

Inbegrepen

  • De intercontinentale vluchten
  • De luchthaventaksen
  • De vermelde transfers
  • Het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig
  • De uitstappen vermeld in het programma in internationale gezelschap (engels) De huurwagen 4×4 met onbeperkte km en alle verzekeringen van dag 4
  • tot dag 14 Ontbijten
  • De formule in vol pension in Tortuguero
  • De “Kwaliteit Service” van Sudamerica Tours

Niet inbegrepen

  • Verzekeringen
  • Dranken en persoonlijke uitgaven

Sudamerica Tours is een Belgische specialist in à-la-cartereizen naar Latijns-Amerika. Contacteer ons en realiseer je droomreis naar Latijns-Amerika.

Bekijk video

Interesse?

Individuele rondreis Costa Rica, het paradijs op aarde

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid