Mini Rondreis Sri Lanka Met Verlenging in de Malediven

Troeven

In 't kort

Deze rondreis geeft u de gelegenheid om in een korte tijdspanne een goede indruk te krijgen van Sri Lanka en dit in combinatie met een heerlijke strandvakantie op de paradijselijke Malediven.

Beschrijving

Dag 1: Brussel  Colombo

Vertrek vanuit Brussel naar Colombo.

Dag 2: Colombo  Mount Lavinia

Aankomst in Colombo, verwelkoming door uw privé gids. Hierna staat een stadstour op het programma in de hoofdstad van Sri Lanka. Colombo is een fascinerende stad die erg aan het veranderen is, hoewel u op vele plaatsen de charme van de ‘oude wereld’ nog makkelijk terugvindt. Er is ook wat ruimte voor shopping, waar afbieden een heuse sport is. Verder bezoek aan een Boeddhistische en een Hindu-tempel. De residentiële wijk met de indrukwekkende huizen, het Colombo museum en de Bandaranaike Memorial International Conference Hall staan ook op het programma. Overnachting in Mount Lavinia Hotel (of gelijkwaardig).

Dag 3: Mount Lavinia  Sigiriya – Giratale

Na ontbijt, transfer van Mount Lavinia naar Sigiriya. Excursie in Sigiriya. De Sigiriya rots dateert van de 5e eeuw en is een Werelderfgoedsite. De citadel, ‘de leeuwenrots’, bovenop de rots is een bouwwerk van koning Kasiappa en het bestaat uit een gracht, omwalling, prachtige tuinen en wereldbekende fresco’s en dit alles op 200 meter boven de jungle. Na de stop in Sigiriya reist u door naar Giritale. Overnachting in de Kassapa Lions Rock (of gelijkwaardig).

Dag 4 Giratale  Polonnaruwa – Giratale

Na het ontbijt vertrekt u naar Polonnaruwa. Excursie in Polonnaruwa, ook een Werelderfgoedsite. Bezoek aan onder andere de ruïnes van het Koninklijk paleis, de liggende Boeddha, audiëntiehal, lotusbad, het Polonnaruwa standbeeld. Verder zijn er ook ruïnes van bekende gebedsplaatsen zoals de Shiva tempel, de Lankatileka en de Tempel van de Tand. Na de bezoeken keert u terug naar Giritale. Vrije namiddag en overnachting in de kassapa Lions Rock (of gelijkwaardig).

Dag 5 Giratale Dambulla – Matale – Kandy

Na het ontbijt staat een bezoek aan Dambulla op het programma. Bezoek aan de Dambulla tempelgrotten, gebouwd in de eerste eeuw v.c. maken ook deel uit van het werelderfgoed. Het is de meest indrukwekkende tempelgrottencomplex van Sri Lanka, samengesteld uit vijf grotten met muurschilderijen met een totale oppervlakte van meer dan 2000 m2. Er zijn meer dan 150 Boeddha schilderijen en een uitgehouwd beeld van Boeddha van 14 meter hoog. Na Dambulla gaat u richting Kandy met een bezoek onderweg aan de kruidentuin van Matale. Daarna volgt de stadstour van Kandy, alweer een Werelderfgoedsite. Hier bezoekt u onder andere een lokale markt, edelsteen museum, ambachtelijk centrum en natuurlijk de Tempel van de Heilige Tand. Overnachting in het Senani Hotel (of gelijkwaardig).

Dag 6 Kandy  Peradeniya – Pinnawela – Malediven

Na ontbijt rijdt u naar Peradeniya. Bezoek aan de Botanische tuinen van Peradeniya, waar u een ongelooflijk grote variëteit aan bomen, planten en bloemen vindt. Na de botanische tuinen bezoekt u Pinnawala, waar we stoppen aan het olifantenweeshuis. Hier wordt er voor in de steek gelaten olifanten gezorgd. Als u geluk heeft ziet u de verzorgers de baby-olifanten voeden met de fles of een massa olifanten hun bad nemen in de nabijgelegen rivier. In de namiddag reist u verder naar Colombo waar u de vlucht neemt naar de Malediven voor uw verlenging met strandvakantie voor 3 nachten. Bij aankomst op de Malediven wordt u met een speedboot naar hotel Paradise Island gebracht. Overnachting in hotel Paradise Island op basis van half pension.

Dag 7 & 8 Malediven  Malediven

Vrij. Overnachting in hotel Paradise Island.

Dag 7 & 8 Malediven  Brussel

Transfer terug naar de luchthaven voor terugvlucht naar Brussel

Prijs

Inbegrepen

 • Accommodatie zoals in programma vermeld (of gelijkwaardig) op basis van kamer en ontbijt.
 • Verblijf in hotel Paradise island op basis van half pension.
 • Alle transfers in wagen /minibus met airco.
 • Engelstalige chauffeur/gids.
 • Excursies vermeld in het programma met entreegelden.
 • Alle lokale taksen.
 • De vluchten

Niet inbegrepen

 • Middag – en avondmaal.
 • Ontbijt op dag 1
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien

Interesse?

Mini Rondreis Sri Lanka Met Verlenging in de Malediven

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid