Romantisch Weekend Venetië

Venetië, de Italiaanse stad van de liefde. De vele bruggen en de gondels die over de kanalen varen zorgen voor een romantische citytrip door Venetië. Maar je kan er meer dan gezellig ronddobberen alleen. Bewonder de basiliek van San Marco op het San Marcoplein of snuif de typisch Venetiaanse sfeer op tijdens het Carnavalsfeest.

Romantische gondeltocht

Waterstad Venetië ligt aan de Venetiaanse Riviera, in het noorden van Italië. De stad bestaat uit 117 eilanden, met elkaar verbonden via meer dan 400 bruggen en 160 kanalen. En wie Venetië zegt, zegt gondels. Een gondelier die tijdens de gondeltocht een deuntje zingt, brengt extra sfeer tijdens je romantisch weekend Venetië. Wie wat geld wil besparen kiest voor een rondvaart in een ‘Vaporetto’ (waterbus) over de Canal Grande. Want de meeste bezienswaardigheden zijn prima bereikbaar per boot.

San Marcoplein

Het San Marcoplein is één van de belangrijkste pleinen van Venetië. De prachtige San Marco Basiliek bestaat uit vijf koepels en heel wat bogen en wordt beschouwd als één van de mooiste basilieken van Europa. Nog meer genieten van de Venetiaanse gotiek? Breng dan zeker een bezoek aan het Dogenpaleis, met een gids of op eigen houtje.

Glasblazers van Murano

Ook steeds de moeite waard: Murano, eiland van de glasblazers. Het eiland staat bekend om het bijzondere glas dat er wordt geblazen. De meeste ateliers vind je langs de Fondamenta dei Vetria, de kade van de glasblazers. Je vindt er dan ook verschillende handgemaakte souvenirs van glas. En kijk er rustig even om je heen: de kleurrijke huisjes van Murano zijn ideaal voor een bonte vakantiefoto.

Venetiaans Carnaval

Plan je een citytrip Venetië bovendien in februari of maart? Rond deze periode staat de staat jaarlijks 12 dagen in het teken van carnaval. Het carnavalsfeest is beroemd om de Venetiaanse maskers. De oorspronkelijke bedoeling van de maskers was het verbergen van de sociale status van de feestvierders. Het carnavalsfeest is de ideale gelegenheid om de lokale tradities van Venetië te beleven van dichtbij.

De Biënnale, het kunstfestival van Venetië

De Biënnale van Venetië is een internationale kunsttentoonstelling in het stadsdeel Castello. Maar liefst 28 landen dragen bij aan dit tweejaarlijkse kunstfestival en ook België heeft een eigen paviljoen. Als kunstliefhebber mag je dit kunstfestijn echt niet missen.

Romantisch Weekend Venetië

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid