Rondreizen Japan

Je indruk als je in Japan rondreist: dit is een land buiten categorie. We geven het land van de rijzende zon dan ook graag een aparte pagina in ons hoofdstuk rondreizen. 

Rondreis Japan | Mira Tours – Reisbureau Haacht

Enkele suggesties:

Tokyo

In bruisende metropool Tokyo staan moderne architectuurparels en flagshipstores in de wijken Ginza, Shinjuku en Shibuya naast heiligdommen uit de rijke geschiedenis van het Keizerrijk.

Sashimi en sushi zijn twee types gerechten, gebaseerd op rauwe vis, uit de zeer gevarieerde Japanse keuken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de vismarkt van Tokyo wereldfaam geniet. Een ochtendlijk bezoek aan deze markt met ongeveer duizend handelaars is een ervaring op zich.

Vanuit Tokyo kan je per trein daguitstappen maken naar de indrukwekkende tempelsteden Kamakura en Nikko.

Tokyo, Rondreis Japan | Mira Tours – Reisbureau Haacht

Shinkansen

Reizen per trein en dan vooral de hogesnelheidstrein Shinkansen is de manier om een rondreis in Japan te ondernemen. De treinen zijn voorzien van alle comfort en rijden met een jaarlijkse gemiddelde vertraging van minder dan 1 minuut.

Vanuit Tokyo sporen we naar de regio rond de Fuji berg en genieten er in onze Ryokan van een bad in natuurlijk warmwaterbronnen: Onsen.

Shinkansen Rondreis Japan | Mira Tours – Reisbureau Haacht

Verblijf in een ryokan

Ryokans zijn typische Japanse hotels waar de beleving totaal is. Het personeel in traditionele kledij serveert een indrukwekkend Kaiseki menu in de privacy van uw kamer. Na het diner toveren ze de tatamis om tot een comfortabele slaapplaats. Een verblijf in een Roykan mag niet ontbreken in uw Japan reis.

Kyoto

In de historische straten van Kyoto flaneren de geisha’s. Er zijn in deze stad zo veel hoogtepunten te ontdekken dat je er enkele dagen kan vullen. Het Gouden Paviljoen, het Nijo kasteel uit het tijdperk van de Shoguns, de Kiyomizu tempel die uittorent boven Kyoto en waar je kan drinken uit de heilige bron,…

Kinkaku Ji Tempel, Gouden Paviljoen Tokyo, Rondreis Japan | Mira Tours – Reisbureau Haacht

Hiroshima & Miyajima

Miyajima is een heilige eiland voor de kust van Hiroshima, je bereikt het via korte ferry toch en ziet bij aankomst de vermiljoenrode torii uit de zee oprijzen. Het eiland bestaat voor het grootste deel uit een ongerept woud en herten lopen er samen de mensen door het beperkt aantal straatjes.

De treurige geschiedens van Hiroshima heeft geen verdere inleiding nodig. Je kan niet anders dan overmand worden door de symbolen in het vredespark en de herinneringen in het museum.

Benesse kunstcentrum Naoshima

Op het eiland Naoshima bouwde de gerenommeerde architect Tadoa Ando een kunstencentrum met museum en hotel. Een speciale stop voor kunst- en architectuurliefhebbers.

Naoshima, Rondreis Japan | Mira Tours – Reisbureau Haacht

Iets anders in gedachten?

In Japan is zodanig veel te beleven, dat we het moeilijk kunnen opsommen. We werken daarom graag een reis uit op maat, volledig volgens jouw persoonlijke wensen.

Torii, Rondreis Japan | Mira Tours – Reisbureau Haacht

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid