15 Tips voor culturele rondreis Griekenland

Griekenland ademt geschiedenis, cultuur en adembenemende landschappen en tal van Unesco Werelderfgoedsites. Ontdek hier onze vakantietips voor culturele excursies in Griekenland. Zin om te vertrekken? Contacteer ons voor een rondreis naar de culturele hoogtepunten van Griekenland.

Unesco Werelderfgoed Akropolis Athene - 15 Tips voor culturele rondreis Griekenland | Mira Tours – Reisbureau Haacht

Olympia

Geen plaats die de geest van de Olympische Spelen beter weet te vatten dan Olympia. Ook vandaag is het nog steeds een van de meest glorieuze heiligdommen van de Oudheid. Traditioneel wordt het olympische vuur hier aangestoken om de Spelen in te leiden.

Delphi

Een bezoek gepland aan de ruïnes van de Apollotempel in Delphi, zo’n 150 km ten westen van Athene? Delphi was ooit het centrum van de antieke wereld. Neem zeker voldoende tijd voor het Archeologisch Museum van Delphi, op 10 minuten wandelen. Belangrijkste trekpleisters zijn de bronzen wagenmenner, de sfi nx van Naxos en de schatkamer van Athene.

Hedendaagse kunst in Andros

Het Goulandris Museum of Comtemporary Art was het eerste museum in Griekenland voor hedendaagse kunst. Het werd aanvankelijk opgericht voor het werk van beeldhouwer Michalis Tombros, een van de grondleggers van het Griekse avant-gardisme. Vandaag vind je er ook werken van internationale kunstenaars zoal Rodin en Delvaux.

8 Unesco Werelderfgoed tips Griekenland

Van heroïsche akropolissen tot de minimalistische bouwstijl van de Cycladen … Zet deze Unesco Werelderfgoedsites en architecturale meesterwerken alvast op je lijstje:

  1. Oude stadscentrum van Corfu
  2. Klooster van Saint John bovenop de heuvel van Patmos
  3. Laat-Byzantijnse stad Mystras
  4. Pittoreske havenstad Pythagorion op eiland Samos
  5. Oud theater van Philippi in Kavala
  6. De Leeuwen van Delos
  7. De 20 kloosters op de Athos-berg
  8. Mycene, stad van Koning Agamemnon

Nog meer Griekenland vakantietips? Check ons reismagazine

Griekenland vakantietips reismagazine | Mira Tours – Reisbureau Haacht

“This is Sparta!”

De bergpas van Thermopylae is het decor van een van de meest memorabele veldslagen in de geschiedenis van de mensheid. Koning Leonidas en een handvol Spartanen, de zogenaamde 300, versloegen hordes en hordes Perzen, in de hoop veroveraar Xerxes te vertragen. Wie met een beetje verbeelding over de vallei van Thermopylae kijkt, hoort de zwaarden nog steeds kletteren.

Tijdscapsule van het Macedonische Rijk

De hoofdstad van het oude koninkrijk van Macedonië ligt op slechts een uurtje van Thessaloniki. Verken de graftombes van Koning Philippus II en ontdek de plek waar zijn zoon, Alexander de Grote, gekroond werd voor hij zijn legendarisch imperium uitbouwde.

Terug in de tijd in Olympos op Karpathos

Tot 1980 was het dorpje Olympos op Karpathos volledig afgesneden van de rest van het eiland. Er waren geen verharde wegen, geen elektriciteit. Vandaag is het dorp makkelijk bereikbaar, maar heeft het nog steeds zijn oude windmolens, opvallende klokkentoren en authentieke trekjes. Oudere vrouwen dragen traditionele kledij, de meeste bewoners spreken een lokaal dialect en hebben een ambacht als vanouds. Precies een levend volksmuseum.

Nog meer Griekenland vakantietips? Check ons reismagazine

Griekenland vakantietips reismagazine | Mira Tours – Reisbureau Haacht

15 Tips voor culturele rondreis Griekenland

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid